Alman öğrenciler: “Tekrar tekrar kendime soruyorum: Abitur'u nasıl aldılar?”

Nil

New member
Konuk yazarımız, Ticari Hukuk Profesörü, horoz dersleri, alışılmadık derecede uzun süre çalışın ve tüm görevleri yıkıcı bir faktör olarak görüyorlar: Alman öğrencilerin seviyesi korkunç derecede kötü. Ama sefaleti adlandırırsanız, hakaret edileceksiniz.

“Belki öğrencileri yalnız bırakmalısın.” Bu, #akada hesabımın Instagram videosu altında bir yorum. Derslerimden birinin başlamasından kısa bir süre önce bir asansör deneyimini tarif ediyorum. Yanımda, iki genç kadın – dönemin dördüncü haftasında zaten olduğumuzu – dersimi ilk kez ziyaret etmeliydik. İkisinden biri şöyle dedi: “Bilmiyorum. Teyzenin yorucu olması gerektiğini duydum.”

Ben “teyze” demek istedim. Beni fark etmedikleri açıktı, çalışmaları sırasında bu dönemle kiminle başa çıkabileceklerini öğrenmek için Google Me'ye zahmet etmediler. Bu güne hiçbir şey değişmedi. İki kadın dönem boyunca derslerimin hiçbirinde yayınlanmadı.

Video yarım milyon kez tıklandı, 10.000'den fazla beğeni ve tondan fazla yorum aldı, genellikle yukarıda belirtilen makalenin yönüne gidiyor. Bu sadece tezim tarafından doğrulandı. Yalnız bırakılmak isteyen üniversitelere çok fazla genç var. Daha da fazlası: Çalışmanın yorucu olup olamayacağı sorusunu ciddi şekilde soruyorsunuz. Cevap: Olmamalı!

Bu tür ifadelerin arkasında, gerçekleştirme isteği eksikliği var. Deneyimlerime göre, çok az öğrenci macera eğitiminin içeriğine girebilir. Bu arada, fiziksel olarak da: konferanslar horoz ve sonra alışılmadık bir şekilde çalışıyorlar. Gençler üniversiteyi – ebeveynleri de dahil – söyleyebileceklerini düşünüyorlar: “Çalıştım.” Eğitim elit eğitim ve sadece en ince tahtayı delerek bir sertifikayı korumak değil. Benim izlenimimde, birçok akraba, özellikle zengin nesil Z'nin matkaplarını ellerine almaya bile hazır değil.

Ebeveynlerin (kadar iyi) her şeyi götürdüğü evden biliyorsunuz, maalesef her zaman düşünmek. Öğrencilerin seviyesi bazen kötüdür, maalesef bazen bile mağara bile. Kendime tekrar tekrar soruyorum: Abitur'u nasıl aldılar? Yazım, istenen bir şey bırakır, bağlamda düşünür – hukukta mutlak bir zorunluluktur.

Ama gençlerin iradesine göre bunu daha iyi tutmalısınız. Konu hakkında hiçbir fikri olmasa bile, eleştiri kurtarmaz, tüm konular hakkında bir fikre sahip değildirler. Ancak onları engellere işaret ettiğiniz veya hatta zamanında olmasını istediğinizde, hakaret edilirler ve çirkin kelime seçimi kullanırlar.

Sefaletini alenen adlandıran, çünkü acilen bir bütün olarak bunun hakkında konuşmak zorundayız, hakaret ediliyor. Ben kibir ve gen z basma için hazırım. Çünkü üniversitelerin ve üniversitelerin şikayetleri hakkında bir kitap bile yazdım, bu zamanlarda çok zor olan gençlerin arkasında kendini pazarlama ve para yapma suçlaması.

Almanya'daki herkesin eğitim şansı var. Onu kullandım. Birçok alanda büyük ölçüde hizmet odaklı ve hala çok iyi ve neredeyse ücretsiz akademik sistemimiz var, ancak bu, akıllı telefonda başka bir saat olmayı tercih eden uyuşuk, insan bağımlısı, kaba ve düşük iletişim gençlerini etkiler. Gençler inovasyon, gayret, empati ve vizyonlar, sağlam bilgi ve sağduyu yaşıyorlar. “İddia edilen eğitim seçkinlerinden” bahsetmemin nedeni budur.

Bunu açıkça söylemek için: Herkes burada tarif edildiği kadar kötü değildir. “Akadorn” kitabımda üç grup öğrenci adını veriyorum. Üçüncüsü üniversiteye yeterince ve gerçekleştirmeye istekli geliyor – her Prof. için bir hediye. Üçüncüsü hala deneyimsiz ve yönünü kaybettiriyor ve onları alıp desteklesek doğru yönde gelişebilir.

Ama son üçüncüsü ABD için Cehennem. Onlar aslında kayıt ile sonuçlandırmak isteyen ve partiler ve spor gibi sosyal yükümlülüklerinin bozukluğu olmadan üniversiteyi bir kazanç çizgisi ile terk etmeyi bekleyen öğrencilerdir. Derste dakiklik, hazırlık veya işbirliği, giyim, akran grubu ve diğer statü sembolleri yoluyla sosyal itibar garantili olduğu sürece ihmal edilebilir.

Bu insanlar tüm sosyal sınıflardan geliyor. Bunlar yaygındır: iş ve çaba için isteksizlik. Sosyal medyada, genç “içerik yöneticileri” çabalar, sürekli (hakkında) talepler ve sözde sözde anlamsız yaklaşımlardan şikayet ediyor. Çok daha iyi, çok daha hızlı ve çok daha kolay, söyleyen bu yaşlı erkekler ve kadınlar olmazsınız.

Kurs yıkıcı bir faktör olarak algılanır ve elbette beklenen dik kariyer için ihtiyacınız olanı getirmez. Uzun vadeli öğrenciler hayatlarını özgürleştirilmiş bir kendini yerine getirme olarak açıklar ve sayısız yorumla güçlendirilirler. Bu kaba dünyadaki çalışmaların yıkılması, doğru egoya doğru son adımdır. Böyle paralel dünyalarda akıl sesi olma girişimi, bir bok fırtınası için önemli tehlikeler sunar. Ve hala yapıyorum.

Ezici ve aşırı uygulama duyguları, kendi bilgi ve beceri sınırlarınıza ulaşmaktan kaynaklanır. Bir çıraklığın nedeninin doğasında anlaşılmamalı veya anlayamaması veya kullanılamaması. Gençler oradan başlamalı. Bu sınırlar ancak iş, gayret ve organizasyon ile hareket ettirilebilir. İsteklilik eksik. Çalışmalarınıza yatırım yapmak yerine, cehalet ve reddetme ile tepki vermek. Veya kaçmak. Mükemmel öğrenme uygulaması veya daha iyi üniversite, kendi becerilerinizin dürüst incelemesinin yerini alır. Bazıları ayrıca bir üniversiteye ait olmadıklarını, “akademik” olduklarını itiraf etmek zorunda kalacaklardı.

Ebeveynleri almadan işe yaramayacak. Birçok anne ve baba, çocuklarının akademik eğitimini ister, ya da ısrar eder, ancak kendilerini ve yavruları hazırlamaz. Okuldaki herkes – aslında ya da hissedilen – kötü not, kızı veya oğluna bir saldırıdır, bir öğretmen tarafından her önlem çocuk ruhunda izler bırakmaz. Eğer erkekler ve kızlar esneklik geliştirmezlerse, çalışarak yetişkin olarak ısıramazlar. Olumlu bakım ve destek esastır, ancak sonuçta her zaman ebeveynler tarafından belirlenen sınırlar anlamına gelen çatışmalara katlanmak için katı ve istekliliktir. Evet, eski okul geliyor. Ama eski okul öğretiminin kötü olduğunu kim söylüyor?

Tembellik, cep telefonu bağımlılığı ve yoksul davranışlar için mazeretler öğrencileri evden üniversiteye getiriyor. Ebeveynler bize profesörler dediğinde özellikle şaşırdım ve “çocuğun” nın neden hala derecesi olmadığını açıklamalıyız.

Soracaksınız: Neden halka gidiyorum? Spin'e giren Alman ekonomisi, ancak genç akademik gençler gerçek ve iddia edilen eğitim seçkinleri ise görkemli bir şekilde gelişebilir. Gençler ne aç ne de bilmeye hazır ve iş ve iş için yakmaya hazır değilse, inovasyon ve perspektifler iş dünyasında nasıl gelişmelidir? Yakında deneyimleyeceğiz: Altyapı paketleri, vergi parasında on milyarlarca avro kullanımını planlayan ve kuran uzmanlara ihtiyaç duyuyor. Almanya onları herhangi bir açıdan kuma koymayı göze alamaz.

Tümrüt Gülbay-Peischhard, Bernburg'daki Anhalt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde ticari hukuk profesörüdür. “Akad tabanlı: neden iddia edilen eğitim elitleri geleceğimizde oynadı” kitabınız Bastei Lübbe'de görünüyor.