Yansız tarafsız ne demek ?

Yildiz

New member
**Yansız Tarafsız Ne Demek? İşte Konu, Bu İşin İçinde Hangi Taraf Olacak?**

Herkese merhaba sevgili forumdaşlar! Konumuz biraz derin, biraz felsefi ama aslında hepimizin her gün karşılaştığı bir durum… Yansız ve tarafsız olmanın ne demek olduğunu hiç düşündünüz mü? Şimdi, burada her türlü öneriyi bekliyorum. Kimi “Ha, bu da ne?” derken, kimisi “Haa, ben bu durumu dün yaşadım!” diyecek. Ama asıl mesele şu: "Yansız" ve "tarafsız" kavramları erkeklerin ve kadınların gözünde ne kadar farklı olabilir? Hep birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

---

**Erkeklerin Tarafsızlık Felsefesi: Çözüm ve Strateji Odaklılık!**

Erkekler, her şeyi çözmeye çalışan, strateji belirleyen varlıklardır. Yani bir soruna yaklaşırken, mantıklı ve analitik bir şekilde hareket ederler. Yansızlık ve tarafsızlık da onlar için genellikle şu anlama gelir: "Kardeşim, her iki tarafı da anlamaya çalışıyorum ama sonunda en iyi çözümü bulmalıyız!"

Örnek verelim: Farz edelim ki, evde iki kişi birbirine kızmış. Kadınlar "Ama ben o gün gerçekten çok yoruldum, bana anlayış göster!" derken, erkekler hemen "Tamam, anlıyorum ama çözüm ne?" diye sorar. Yani erkeklerin tarafsızlık anlayışı, kadınların duygusal argümanlarının arkasında “Nereye varıyoruz?” sorusunu taşır. Adam, çözüm odaklıdır. Tüm olayı analiz edip, nasıl hızla çözüme ulaşacağına dair bir plan yapar. Zaten kadınlar "Hadi çözelim" diyene kadar erkek, çözümü çoktan bulmuş olur!

Tabii, bu biraz mizahi bir yaklaşım; ama gerçekte, erkeklerin tarafsızlık anlayışı, olayı olabildiğince hızla çözmeye yönelik bir stratejidir. Eğer bir erkek tarafsızlık konusunda bir öneri yapıyorsa, o öneri genellikle pratik ve net olur. Bunu kimseye yaranmak için değil, sorunu hızla halletmek için yaparlar!

---

**Kadınların Tarafsızlık Felsefesi: Empati ve İlişki Odaklılık!**

Kadınlar ise, evet belki biraz daha duygusal, belki biraz daha empatik yaklaşırlar. "Benim duygularım burada devreye giriyor!" diyerek, tarafsızlık anlayışını daha çok bir ilişki köprüsü kurmaya çalışmak olarak algılarlar. Yansız olmak, herkesin duygularını anladığını ve her iki tarafı da eşit derecede önemsediğini hissettirmeye çalışmaktır.

Bu genellikle şöyle bir şeydir: Kadınlar, iki kişinin arasındaki derin bağları ve hisleri çözmekten daha çok ilgilenirler. Bir kadının tarafsızlık felsefesi genellikle şöyle işler: "Evet, senin haklı olduğun noktalar var ama diğer taraf da aslında üzülmüş ve onun da haklı olduğu yönler var." O yüzden kadınlar için tarafsızlık sadece bir çözüm değil, her iki tarafın hislerini dengelemeye çalışan bir empati sürecidir.

Mesela, bir kadın “Ya bak, sana bir şey anlatmak istiyorum, ama karşı tarafı da kırmak istemiyorum…” diye başlar. Erkeklerin bu durumu anlaması biraz daha zor olabilir. Çünkü erkekler, kadının burada karşı tarafı rahatlatma amacını düşündüğünden önce “Ama burada neyi çözüyoruz?” diye sorar. Yani kadın için tarafsızlık, ilişkiler arası dengeyi kurmak ve her iki tarafı da sağlıklı bir şekilde “dinlemek” üzerine kuruludur.

---

**Hadi, Forumda Hangi Tarafı Tuttuğunuzu Görelim!**

Şimdi arkadaşlar, söz sizde! Hangi tarafta yer alıyorsunuz? Yansızlık ve tarafsızlık konusundaki görüşlerinizi bizimle paylaşın! Kimisi çözüm odaklı stratejilerle hemen olaya el atar, kimisi de “Duygularımı anlaman lazım!” diyecektir. Ama bir gerçek var: Herkesin tarzı farklı!

Bir arkadaşımızın dediği gibi: "Tarafsızlık, kavga eden bir çiftin arasında kalmak gibidir. Biri seni bir tarafa çeker, diğeri öteki tarafa... Sen de orada ‘Hadi, bakalım, şimdi ne yapacağım?’ diye düşünürsün." 😂

O yüzden diyorum ki, hem erkeklerin hem de kadınların kendi tarafsızlık anlayışları olmalı. Erkekler çözüm odaklı olurken, kadınlar ise duygusal dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ama bir yere kadar tabii! Kendi başına kalmışsanız, işte o zaman yansız olmak gerçekten ne kadar zor olduğunu görürsünüz!

---

**Sonuç Olarak: Herkes Tarafını Seçti Mi?**

Hadi bakalım forumdaşlar, bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi tarafsızlık anlayışınızı bizlere anlatın! Yansız olmanın pratikte ne kadar zor olduğunu en son ne zaman fark ettiniz? Belki de günümüz ilişkilerinde herkesin tarafsızlık anlayışı, biraz da kişisel bakış açısına göre şekilleniyor! Ama unutmayın, bazen en iyi çözüm, herkesi dinleyip anlamaya çalışmaktan geçer!

Hadi bakalım, yazın yorumları, sorularınızla bizimle paylaşın ve bu neşeli tartışmaya dahil olun! Belki de yansızlık ve tarafsızlık konusunda en doğru çözüm, aslında hiç kimseye taraf olmamakta yatıyordur! 🤔

(Şimdi kimse, “Yani, çözüm bulmak istemiyor musun?” demesin. Herkesin fikirleri kıymetli, bakın biz burada birbirimize tarafsızca bakıyoruz! 😄)